søndag 2. september 2012

Kanelboller

I går lørdag fant jeg ut at det var en fin dag for å bake kanelboller. Dette er sinnsykt godt da det akkurat er tatt ut av ovnen og jeg kan spise maaaange slike i løpet av en dag. Ikke er det veldig vanskelig å lage det heller. Tar bare litt tid pga heving. Legger ved noen bilder under av prosessen.




              Deigen er ferdighevet og klar for å bakes ut




         


              Her er deigen klar for utbaking



               Her er deigen kjevlet ut



                Her er det påført smør, kanel og sukker



                 Og her er de ferdige og klar til steking



                  Ble tre brett til sammen

Har bakt disse flere ganger og blir like fornøyd hver gang. Legger ved oppskriften under for de som har lyst til og prøve og for de som synes dette ser fristende ut.

Kanelboller (ca 28 stk)
100 g margarin
4 dl melk
2 egg
1 gjær
1,2 dl sukker
salt
kardemomme
ca 700 g mel
smør, kanel og sukker 
egg til pensling

Smelt smøret og lunk i melken ( ca 37 grader).
Løs opp gjæren i denne blandingen.
Bland inn resten av ingrediensene.
La den heve godt opp.
Del deigen i to og kjevle ut til en avlang leiv.
Smør med halvsmeltet smør og strø på sukker og kanel.
Rull sammen som en rullekake og skjær ruller i 2,5 cm brede skiver.
Sett disse på bakepapirkledd bakeplate.
La bollene få ett godt etterhev.
Pensles med egg og stekes på 250 grader i ca 10 min.
Avkjøl på rist.

Da kanelbollene er ferdigstekt ser de forhåpentligvis slik ut:


Ønsker dere lykke til med bakingen og håper det vil smake :-)

Ha en fin søndag alle sammen.

Klem fra Hege




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar