søndag 27. oktober 2013

Oppsummering av alt som er blitt gjort siden 01.03.13

Tenkte jeg skulle lage ett innlegg med en oppsummering av alt som er blitt gjort her de siste 8 månedene. Det er faktisk snart gått 8 måneder siden vi tok over huset og vi har gjort mye, veldig mye. Tenkte på å fokusere på alt som er gjort på innsiden. Vi har jo tatt vekk mye kvist og trær på utsiden + ryddet låven og nå til sist har vi også boret etter vann og snart blir taket skiftet, men det er allikevel på innsiden at det er mest forandringer. Er ikke rart man faller for huset da man ser det bildet her:


Vi begynner med gangen hvor vi ikke har gjort annet enn å sette inn en ekstra kontakt. Sånn så det ut i gangen uten møbler:


Det er en veldig stor og romslig gang og det er godt å ha såpass god plass her. Som dere kan se er det en tømmervegg i gangen og jeg skulle ønske at denne ikke hadde blitt malt. Men, å pusse den ned igjen er nok en jobb som jeg ikke orker å begynne med. Enda i alle fall... Kan jo hende at man en dag starter med det også, men det blir nok en god stund til. Etter litt utbytting osv har vi nå tilslutt satt de møblene som skal være i gangen. Kjøpte jo en kjøpmannsdisk på Skeidar for noen måneder siden som passet perfekt og da ble det tilsutt seende slik ut:


Om man så går videre inn i stuene var det en ting jeg var veldig klar på da vi flyttet inn og det var at alt av brune lister og brune vinduskarmer skulle vekk. Mamma begynte jo også å male vinduskarmer den dagen vi tok over huset så her var vi kjapt i gang med endringene. Slik så det ut:For min del ble det litt mye brunt. Vi har fått malt vinduskarmer og skiftet gulvlister og lister rundt "buene". Det eneste som står igjen er taklistene og dette er fordi vi etterhvert har tenkt å gjøre noe med taket og da tar vi det samtidig og jeg kan fint leve med taklistene så lenge det kun er de som er brune. Det ble mye lysere og triveligere med en gang det ble malt og skiftet lister:


Det eneste bildet jeg i øyeblikket fant i forhold til vinduskarmene var ett bilde som også viser sofaen vi kjøpte oss da vi flyttet inn. Og det er ikke lett å se vinduskarmene der, men man skimter i alle fall at de er lyse og ikke brune.


Ellers ble jo også døren inn til stua byttet ut. Døra som var der var ikke veldig pen på stuesiden og om man valgte å lukke døren ble det veldig mørkt og innelukket på stua. Så vi valgte dermed å bytte i en dør med vinduer. Under er det bilde av hvordan det så ut og hvordan det ble:Ble en utrolig stor forandring og utrolig fint. Neste prosjekt på stua var muren bak ovnen. Denne hadde jeg fra vi kjøpte huset bestemt at skulle males hvit. Og da vi først bestemte oss for det bestemte vi oss også for at vi skulle bytte ovn. Da var det også mye lettere å få malt muren. Slik så det ut før muren ble malt og før ny ovn kom inn:


Først fikk vi den gamle ovnen ut. Så var det bare å sette i gang med maling. Dette var en tung og slitsom jobb, men det var virkelig verdt det. Ble så lyst og trivelig på stua da muren var hvit og da vi etterhvert også fikk inn den nye ovnen ble det bare så koselig. Den nye ovnen har jo både vindu foran og på sidene så det er utrolig koselig å fyre opp.På selve kjøkkenet var det ingenting vi trengte å gjøre. Det eneste som er blitt gjort der er at jeg har malt over kjøkkenbord og stoler og fått på litt spritbeis på bordplate og plate til slagbenk slik at det ble litt mørkere. Fant desverre ikke allverden av bilder av kjøkkenet, men fant dette bildet som jeg tok da vi flyttet inn:


Den største endringen i forhold til kjøkkenet er der hvor det tidligere var inngang. Her var det ett lite rom på ca 1*1 m. Det sto en hylle der da vi flyttet inn, men rommet var veldig dårlig utnyttet. Vi valgte derfor å legge smartpanel, nytt gulv og sette inn godt med hyller. Rommet er ikke stort, men da man får utnyttet det skikkelig er det utrolig mye man får plass til. Her er før og etter bilder:

Fikk en del gamle norgesglass av mamma som jeg har brukt til oppbevaring av diverse matvarer. Har laget merkelapper og satt på slik at vi ser hva som er oppi glassene. Fikk også den gamle melkeflaske holderen av mamma og denne er fin til å oppbevare forskjellig drikke i. Skjønner ikke hva vi skulle gjort uten dette rommet for her har vi mye. 

Om vi så beveger oss videre til badet var det i utgangspunktet ikke mye å gjøre her heller, men det ble til at vi tilslutt byttet ut denne dusjen: 


Denne tok utrolig mye plass og det ble utrolig god plass da den nye dusjen kom inn.


Har også til høyre for dusjen satt inn en liten hylle til diverese og det ble en mye bedre utnyttelse av rommet.

Trappa opp til annen etasje var heller ikke særlig pen:


Dette ble en skikkelig jobb. Først fjernet jeg filten i trappa og dette var ikke bare bare. Denne var limt fast og det måtte en skikkelig pussejobb til for å få bort alt limet. Var noen ganger at jeg nesten var fristet til å gi opp, men sta som jeg er så fortsatte jeg og jeg må jo si at jeg ikke angrer på det i dag. For da jeg var ferdig med å male, fikk satt på veggord og fikk satt inn en lysestake så ble det slik:Det er veldig koselig å gå opp trappa nå og det er veldig fint med kontrastene mellom det hvite og nøttebrune.

Det første rommet i annen etasje som ble tatt var soverommet vårt. Her var det mye jobb som ble lagt ned.For å oppsummere veldig kort: gulvet ble revet opp, skapet revet ned og det var også en vask på rommet som ble fjernet. Da alt var ute var det bare å begynne på nytt. Taket måtte males ett strøk, vegger måtte males og nytt gulv legges. Tilslutt ble det satt inn nye skap før vi kunne flytte inn på ett fantastisk fint soverom.Det siste som har blitt gjort på soverommet er at jeg har malt "speilene" i døra. På soveromssiden i samme farge som rommet og på gangsiden i samme farge som det er i gangen. Dette ble utrolig stilig og gjorde sitt til at døra ble enda finere:
Dette ble forresten også gjort på døra som går ned til kjelleren og denne ble seende slik ut:


Innenfor soverommet var det ett kott. Dette var i utgangspunktet delt i to og var egentlig ett litt guffent rom. På den ene delen var det teppe og plater også. Det vi gjorde her var å åpne opp rommet til ett stort rom, rev ut alt av plater og malte alt av vegger, tak og gulv hvitt. Rommet ble utrolig mye større, lysere og veldig koselig. Slik så det ut (teppe i ytterste rommet er allerede fjernet):


Da alt var malt ferdig og skap satt inn ble plutselig rommet seende slik ut:Ble ett rom man faktisk har lyst til å gå inn og hadde det vært en stol her og litt mer lys kunne man nesten ha hatt en egen lesekrok her inne hvor man kunne ha slappet av.

Om man så beveger seg videre i annen etasje kom du først inn på ett rom som førte videre inn til det tredje soverommet. Dette rom nr 2 var malt i en grusom rødfarge og det er jo utrolig upraktisk og måtte gå gjennom ett rom for å komme til neste.


Her ble det også lagt inn forferdelig mye jobb. Først malte jeg hele rommet i en fin gråfarge og brukte samme farge på gulv. Så måtte vi sette opp stendere, vegg, isolere og liste for å få delt opp rommet og i det som ble en gang laget vi også en kasse for å skjule ett rør. Etter uttalige timer og masse jobb ble resultatet fantastisk bra:Dette var en kort oppsummering av alt vi har gjort her. Det har blitt uttalige timer med jobb og vi må bare si at vi har funnet drømmehjemmet vårt her. Nå har det også blitt slik vi vil ha det. Utenom alt som er nevnt ovenfor har vi jo også gjort masse andre småting inne, dette er de store tingene som er gjort. Det er godt å vite at det nå ikke er så mye som skal gjøres slik at vi kan slappe litt mer av og nyte det fine huset vi har. I og med at vi begynte innlegget med bilde av huset vinterstid får vi avslutte med ett fint bilde av huset sommerstid:


Setter stor pris på tilbakemeldinger av alle slag. Hva liker du best av det som er blitt gjort? Hva ville du evt gjort annerledes? Alt av tilbakemeldinger tas i mot med takk :-) Ønsker dere alle en fin søndag videre :-)

Stor klem fra Hege

1 kommentar:

  1. Wow! Mye jobb, men ser jo ut som det var verdt det. Utrolig smart med et skafferi, det skulle j gjerne hatt selv ;) Koselig hus dere har, Hege ;)

    Klem, Hilde.

    SvarSlett