søndag 20. oktober 2013

Ny ovn på stua

Helt fra vi hadde vært og sett på huset og senere kjøpte det var jeg fast bestemt på at muren på stua skulle males. Den var i samme farge som i "alle" andre hus, nemlig mørkerød / brun / svart. Forferdelig kjedelig og mørkt. Bestemte meg derfor at denne skulle males hvit. Her ser dere bilde av hvordan det så ut:


Begynte etterhvert å prate på at vi kanskje skulle bytte ut ovnen også da vi først skulle male muren. Det ville jo da bli lettere å komme til også. Så sagt som gjort. Vi fant en fin Jøtul ovn som attpåtil var på tilbud og kjøpte ny ovn. Da var det bare å få ut den gamle ovnen og det gikk fint. Da ovnen var vekk var det enkelt å komme til for å male. Da så det slik ut før malingen kom i gang:


Var slitsomt å male muren. Begynt med ett strøk grunning og tislutt avsluttet vi med hvit maling for mur. Grunninga dekte utrolig bra og jeg malte vel også litt ekstra tykt. Det verste var mellom "mursteinene". Det tok tid, men det var jo absolutt verdt det. Bilder fra underveis i prosessen og endelig resultat vises under:
Resultatet ble utrolig bra og det ble en helt annen mur og hele rommet ble både lysere og triveligere. Da malejobben var ferdig fikk vi tilslutt tak i en murer som tettet det gamle hullet og som lagde ett nytt hull lenger opp. Her er ett bilde fra da ovnen endelig var på plass:


Som dere ser av bildet så hadde jeg ikke fått malt over der hvor murer lagde det nye hullet, men det er gjort i dag (bare ikke fått tatt nytt bilde). Ble penere med en høyere ovn og på denne nye ovnen er det både vindu foran og på begge sider. Utrolig koselig å tenne opp her nå som det begynner å bli kaldere og mørkere på kveldene. Legger med ett stemningsbilde her:


Blir maaaange koselige kvelder nå fremover. Helt sikkert også med kakao og kanskje hjemmebakte boller. Bare å glede seg :-)

Håper dere alle har hatt en fin helg og at dere får en fin ny uke :-)

Nye innlegg kommer snart og legg gjerne igjen en kommentar, koselig med tilbakemeldinger på hva dere synes :-)

Klem fra Hege

2 kommentarer: