lørdag 26. oktober 2013

"Nytt" soverom i andre etasje

I andre etasje var det som det ofte pleier å være i gamle hus slik at man måtte gå gjennom soverom 2 for å komme til soverom 3. Vi hadde planer om å få laget en vegg her slik at vi fikk 3 separate soverom og en gang mellom sov 2 og 3. I første omgang hadde vi egentlig ikke planer om å gjøre dette riktig enda. Men, så endret planene seg... Slik så det ut på soverom 2 før endringene startet. Forferdelig rød farge....

Det første jeg gjorde var å grunne veggene slik at rødfargen ble litt lettere å bli kvitt.Etter at alt var grunnet var det bare å sette igang og male. Fant en fin gråfarge som mamma og pappa hadde brukt i sin kjeller. Fikk fargekoden på denne og brukte så den samme fargen på både vegger og gulv. Måtte selvsagt også male ett strøk på taket da dette ble veldig gult da veggene var grunnet.

Det var også ett lufterør her som ble i den nye gangen. Dette var ikke spesielt pent og kunne heller ikke fjernes enkelt. Det vi gjorde da var at vi rett og slett bygde det inn slik at det ikke synes og dette ble en utrolig fin løsning:


Dette bildet er tatt før gulvet er malt, det tok jeg etterpå. Men, her ser dere løsningen med den firkanta kassa og dette ble jo mye penere enn å ha ett rør langs veggen. Etter at gulvet var malt fikk jeg "pyntet" den nye gangen og det ble en utrolig koselig krok.Grunnen til teipen på gulvet er at her skulle den nye veggen opp og da var det jo bare å sette igang.


Var mye vinkler og heller ikke alt i vater så var litt av ett kunststykke og få det til over alt, men Stig fikset det han og da stenderne var på plass var det bare å få satt på vegg på ene siden, isolert i mellom og satt på vegg på andre siden. Det tok tid, men det ble bare finere og finere. Vi fikk også satt inn dør. Vi satte inn døra som var mellom gangene nede og fikk byttet ut den med en med vinduer (lik døra inn til stua).
Da alle vegger var på plass ble det malt på begge sider og til slutt satt på lister. Var ikke noe enklere å få tilpasset listene, men det ble utrolig fint til slutt og da var det endelig 3 separate soverom og det er veldig bra.
Det eneste som mangler nå er kontakter på rommet og at taklampa blir koblet til. Elektriker kommer over helga så da skal det bli i orden da. 

Håper dere likte innlegget og at rommet falt i smak. Ha en fortsatt fin lørdag og fortsatt god helg.

Klem fra Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar