Deigen er ferdighevet og klar for å bakes ut
Her er deigen klar for utbaking
Her er deigen kjevlet ut
Her er det påført smør, kanel og sukker
Og her er de ferdige og klar til steking
Ble tre brett til sammen
Har bakt disse flere ganger og blir like fornøyd hver gang. Legger ved oppskriften under for de som har lyst til og prøve og for de som synes dette ser fristende ut.
Kanelboller (ca 28 stk)
100 g margarin
4 dl melk
2 egg
1 gjær
1,2 dl sukker
salt
kardemomme
ca 700 g mel
smør, kanel og sukker
egg til pensling
Smelt smøret og lunk i melken ( ca 37 grader).
Løs opp gjæren i denne blandingen.
Bland inn resten av ingrediensene.
La den heve godt opp.
Del deigen i to og kjevle ut til en avlang leiv.
Smør med halvsmeltet smør og strø på sukker og kanel.
Rull sammen som en rullekake og skjær ruller i 2,5 cm brede skiver.
Sett disse på bakepapirkledd bakeplate.
La bollene få ett godt etterhev.
Pensles med egg og stekes på 250 grader i ca 10 min.
Avkjøl på rist.
Da kanelbollene er ferdigstekt ser de forhåpentligvis slik ut:
Ønsker dere lykke til med bakingen og håper det vil smake :-)
Ha en fin søndag alle sammen.
Klem fra Hege
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar