torsdag 14. august 2014

Oppussing av gammel krakk

Da vi flyttet inn i huset vårt var det mye spennende å finne på låven av gamle ting. Mye har allerede blitt tatt med inn, men det sto også en gammel krakk der, antakelig en gammel melkekrakk. Denne har gått litt i glemmeboka, men da vi ryddet i låven igjen fant jeg den igjen og tenkte at nå fikk jeg ta den med inn. Legger ved ett bilde av hvordan den så ut:


Den var i og for seg sjarmerende slik den var, men jeg valgte allikevel å pusse den og male den. Malte den hvit og beiset toppen i fargen drivved. Det står i stil med mye annet i huset og jeg synes dette er en fin kombinasjon. Denne står nå til pynt i gangen med en lyslykt, ett Norgesglass og bokstavene HOME som pynt. Her ser dere resultatet både med og uten pynt (Norges glasset ikke på plass enda på bildet):




Artig å ta vare på slike gamle ting og det passer også inn da vi har ett gammelt hus. Det var en liten oppdatering fra meg, håper det faller i smak. Bare å følge med videre for flere innlegg etterhvert.

Ønsker dere alle sammen en fortsatt fin dag. 

Klemmer fra Hege

fredag 8. august 2014

Oppussing av ytterste gang


Lenge siden siste innlegg nå, men det har vært nok å henge fingrene i og været har vært strålende. Ergo liten tid inne til oppdateringer. Men, her kommer det ett nytt innlegg med ett nytt prosjekt som har blitt gjennomført siden sist. Helt fra første gang jeg kom inn i huset her var min konklusjon klar, veggen i ytterste gang som er en tidligere tømmervegg skulle ALDRI vært malt. Men, har frem til nå sagt at det ikke blir aktuelt å pusse ned det… Men, så en tirsdag kveld fikk jeg allikevel det for meg at her skulle det pusses og gangen males lik den innerste… Som sagt så gjort, onsdag ble gangen ryddet. Legger med ett bilde under av hvordan det så ut.


Så var det bare å kjøre på med å kvitte seg med malingen og få frem tømmerveggen. Må ærlig innrømme at jeg mange ganger lurte på hva jeg egentlig drev med, men det var jo bare å fortsette da man først hadde begynt. Og etterhvert begynte man jo også å ane at dette kom til å bli utrolig kult. Onsdag, torsdag og fredag kveld gikk med på å pusse veggen.




Da alt var pusset ned gikk jeg over med vanlig 80 pussepapir for å få bort ujevnheter. Allerede da det var pusset ned var resultatet utrolig fint. Tok til slutt og beiset over med interiørbeis i fargen drivved. Malte så alle veggene med fargen cafe au lait som er den samme som innerste gang. Gangen ble en helt annen og jeg må nok si at jeg er glad jeg tok jobben med å forvandle gangen. Legger med ett bilde under av hvordan det ble da alt av møbler hadde blitt satt på plass igjen. 


Kom gjerne med tilbakemeldinger på hva du synes om dette. Kommer forhåpentligvis ett nytt innlegg om ikke altfor lenge, frem til da kos dere og ha en fin helg.

Klemmer fra Hege